MINUN TARINANIHaluatko kuulla, miten minusta on tullut minä?


Lapsuuteni ja nuoruuteni:

Olin valtavan luova lapsi ja vietin lapsuuteni musiikin sekä kuvataiteen ja kädentaitojen parissa. Minkä tahansa projektin keksinkin, innostuin siitä aina aivan valtavasti ja sain kotoa täyden tuen ja kannustuksen kaikkiin luoviin puuhiini. 

Koen, että kannan mukanani vahvasti sukuni perintöä. Molemminpuoliset isovanhempani olivat sekä musiikillisesti että kuvataiteellisesti lahjakkaita ja ilokseni olen saanut periä paljon sukupolvelta toiselle jatkuvaa, heidän luovaa ja rohkeaa ajatusmaailmaansa. 

Vietin lapsuuteni Kotkassa ja taiteellisesta suuntautumisestani huolimatta kirjoitin ylioppilaaksi lukion matemaattis-luonnontieteelliseltä linjalta vuonna 1999. Suoritin lukiossa siis laajan matematiikan sekä laajan fysiikan.Nuori aikuisuus:

Nuorena haaveilin taidealan opinnoista, mutta elämän kuljettaessa päädyin kuitenkin Helsingin yliopistoon. Opiskelin laajasti muun muassa kasvatustiedettä, sosiaalipsykologiaa, sosiologiaa ja jopa EU-sivuainekokonaisuuden sekä valtio-oppia. Vapaa-aikani käytin piirtäen, maalaten ja valokuvaten.  Erityisen paljon tuona aikana tein tarkkoja muotokuvia pastelliliiduilla. Samana ajanjaksona sain myös tutustua oululaiseen graafikkoon ja kuvataiteilijaan, Liisa Keräseen, jonka tuella ja kannustuksella oli ja on edelleen valtava merkitys minulle. 

Nuorena aikuisena innostuin enemmän ja enemmän valokuvauksesta ja erityisesti luovasta luontokuvauksesta. Opiskelin kaiken alasta löytämäni tiedon ja kuvasin, kuvasin ja kuvasin. Rakensin omia suotimia kameraani, kokeilin, muutin suotimia ja kuvasin taas. Olin äärettömän onnellinen ja innostunut saadessani testata erilaisia kuvausmenetelmiä itsekseni luonnossa kulkien. 

Perinteinen, esittävä luontokuvaus ei ole koskaan tuntunut minulle ominaiselta tavalta muuntaa kokemuksiani valokuviksi. Olen aina ajatellut, että mekaaniseen luonnon näkymän toistamiseen ei tarvita kuin kamera ja nappia painava sormi - kuka tahansa pystyy siihen, ja lopputulos on silloinkin kameran luoma, ei ihmisen. Itse palan halusta luoda jotakin enemmän; muuntaa vahvat kokemukseni kuvalliseen muotoon ainutlaatuisella tavalla, joka on juuri minun näkemykseni maailmasta.  Aikuisuus:

Luontokuvaus jatkui edelleen intohimonani ja hiljalleen mukaan tuli myös lapsikuvaus. Lisäksi tein myös tapahtumakuvausta ja kuvasin eri lehdille sekä yrityksille. 

Kun sain tilojen puolesta mahdollisuuden, rakensin kotiimme oman kuvausstudioni. Siellä tein erityisesti vauva- sekä lapsikuvausta. Samalla kuljin edelleen luonnossa kamerani kanssa aina, kun sain siihen mahdollisuuden. 

Olen aina ollut monialainen taitaja, enkä ole halunnut rajata tekemisiäni vain yhteen asiaan. Taide, värit, muodot sekä sävyt liittyvät niin moneen! Olenkin valtavan iloinen siitä, että viime vuosina olen saanut yhdistää kaikki intohimoni ja saan tehdä sitä, mitä eniten haluan. Värit, sävyt, muodot, tekstuurit, valokuvaus, varhaiskasvatus ja uuden luominen ovat kaikki niitä asioita, joista eniten ammatillisesti nautin.

Minulla on myös vahva halu yhdistää omaa osaamistani muiden ammattilaisten työhön esimerkiksi musiikin sekä valaisu- ja teatteritaiteen parissa. Rakastan erilaisia projekteja ja olen parhaimmillani, kun saan toteuttaa itseäni suhteellisen vapaasti, mutta kuitenkin yhteistyössä muiden kanssa.