VARHAISKASVATUS
Taideluontokasvatus - varhaiskasvattajan materiaalipankki on kaikille avoin sivustoni osoitteessa  https://www.taideluontokasvatus.fi/. Toivon, että saat sivustolta ideoita ja inspiraatiota työhösi! 

Lisäksi pidän omaa, taideluontokasvatuksen vinkkipalstaa Suomen Lastenhoitoalan liiton Slalli-jäsenlehdessä. 

Varhaiskasvattajille suunnatut koulutukseni löydät Ajankohtaista-sivulta.

Syksyllä 2019 ilmestyy varhaiskasvattajille suunnattu taideluontokasvatuksen kirjani Kuura-ketun värikäs vuosi (PS-kustannus). Kuura-kettu on luomani hahmo, joka seikkailee taideluontokasvatuksen materiaaleissani. Itse olen koulutuksessani ja työssäni erikoistunut ilmaisukasvatukseen ja erityisesti taide- sekä luontokasvatus ovat intohimojani ja mielenkiinnonkohteitani. 

Työurani olen tehnyt pääkaupunkiseudun eri päiväkodeissa. Yksi ihanimmista ja minuun erityisesti vaikuttaneista työpaikoistani oli yksityinen Ilmaisupäiväkoti Illusia Vantaalla. Lisäksi olen itse saanut paljon vaikutteita Reggio Emilia -pedagogiikasta ja olen soveltanut sitä työssäni. 

Erityisen paljon olen tehnyt projektityöskentelyä eri lapsiryhmien kanssa. Näin olemme toteuttaneet aina yhdessä projektissa kerrallaan valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman eri osa-alueita, jolloin esimerkiksi kuvataide, musiikki, matematiikka ja ympäristökasvatus ovat kaikki nivoutuneet luontevasti yhteen ja samaan projektiin.

Tällä hetkellä toimin varhaiskasvatusalan yrittäjänä ja teenkin mielelläni yhteistyötä eri oppilaitosten, päiväkotien sekä eri ammattiryhmien kanssa. Lisäksi minulla on myös seurakunnan lapsi- ja perhetyön koulutus. Henkilökohtaisessa elämässäni olen myös yhden pienen koululaisen ja yhden leikki-ikäisen lapsen äiti. 
(Loris Malaguzzi, suomentanut Liisa Puurula)