Kevään kaunein pääsiäisruoho ❤


Minun pääsiäiseni on aina mielikuvissani kirkas, raikas, kaunis ja pastellinen.
Pääsiäisen sävyissä kuultavat ilo sekä toivo tulevasta auringosta. 
Pääsiäisruoho kuuluu lastemme juhlaan toki myös.

Ystäväni vinkkasi, että pääsiäisruohon voi istuttaa myös vaipan imuosan täytteeseen, jos musta multa ei värinsä puolesta houkuttele. Täyte on vaipan valmistajasta riippuen joko levymäistä vanua tai kirkasta, pienistä palloista koostuvaa seosta. Etenkin tuo jälkimmäinen olisi mielestäni ollut kaunis materiaali lasipurkkiin, mutta meidän vaipoissamme sattui olemaan vain vanua sisällä. Innostuin kuitenkin kovasti ideasta korvata multa jollakin kauniimmalla materiaalilla, ja se onnistuikin helposti. 

Hetken mietin, mitkä sävyt sopisivat pääsiäisen iloon ja raikkauteen. Valkoinen ja kuulas sininen ovat aina kaunis yhdistelmä, ja noissa väreissä kotoa löytyikin helposti materiaaleja, vaikken sitten lopulta vaippaa askarteluun käyttänytkään. 

Askartelutarvikkeidemme joukosta löysin valkoista huovutusvillaa (pumpulia ei ollut) sekä kaunista ja keveää, vaaleansinistä sifonkia. Aivan täydellistä! Laitoimme lasten kanssa lasipurkkeihin kerroksittain villaa sekä kangasta ja melkein päällimmäiseksi vielä ohraruohonsiemeniä. Purkkien ympärille laitoimme vielä valkoista silkkinauhaa. Lopputuloksesta tuli todella kaunis! :) 

Nämä asetelmat lasipurkeissa sopivat aivan ihanasti pääsiäispöytään ja ohranruohonsiemenistä kasvaa vahva, tiheä, paksu ja kaunis ruoho. Nyt vain odotellaan, että siemenet alkavat itää.

Tämän pääsiäisruoho-istutuksen lisäksi toinen, aivan ihana pääsiäisaskartelu on myös tämä pääsiäispupun pesä, jonka tein vuosi sitten. Tekeminen on helppoa, mutta lopputulos on hurjan suloinen :). Leivonnassa puolestaan pääsiäisen raikkaat värit näkyvät tässä aivan ihanassa, mutta nopeatekoisessa mango-marenki-kakussa, jossa maistuu myös tuore passionhedelmä. Kannattaa kurkata ohjeet! :) 

Iloisia askartelu- ja leivontahetkiä sinullekin!